Необходими продукти:
- 3 кг камби
- 2 кг целина
- 2 кг моркови
- 3 кг карфиол
- 1,5 литра оцет
- 200 г захар
- 200 г сол
- 2 чаени чаши олио
- 2 л вода
- 1 супена лъжица черен пипер
- 3 броя дафинов лист
Начин на приготвяне:
На първо място трябва да измиете и да почистите внимателно всички зеленчуци, след което да ги нарежете на парчета (средни) и да изсипете всички в подходящ, голям съд. Изцедете сока, който ще отделят и го пресипете в друг съд. В този съд – най-добре тенджера, добавете и 2-та литра вода, оцета, олиото, черния пипер, солта, захарта и дафиновия лист. Поставете сместа да се вари, докато кипне, а през това време може да си подредите зеленчуците в отделните буркани.
След като водата кипне, залейте бурканите с нея, докато е гореща. Затворете ги и след около 3-4 дни преточете маринатата и пак я върнете в бурканите. И сте готови със зимнината. Трябва да имате предвид обаче, че тя е годна само около 10-тина дни, така че може да си я правите периодично през цялата зима, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Мони Горския
10:07 26.10.2021
2 заю баю
10:42 26.10.2021
3 Цеко сифоня
11:32 26.10.2021
4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
12:54 26.10.2021
5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
13:03 26.10.2021