Отидете към основна версия

3 321 2

Рецепта на деня: Шоколадова торта с ядки

  • торта-
  • шоколад-
  • ядки-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Подходяща за всеки ден или за повод

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

брашно - 2 ч.ч.

бакпулвер - 10 грама

какао - 2 с.л.

краве масло - 180 грама

натурален шоколад - 100 грама

захар - 3/4 ч.ч.

2 яйца

прясно мляко - 2/3 ч.ч.

ядки - 3/4 ч.ч. бадеми или лешници, нарязани

ЗА КРЕМА

сладкарска сметана - 400 грама

подсладено кондензирано мляко - 1 кутийка

натурален шоколад - 200 грама

ядки - нарязани, за украса

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява до 180 градуса. Форма за торта се намазва с разтопено масло, застила се с хартия за печене, която също се намаслява.

В купа се пресяват брашното с бакпулвера и какаото. В малък съд на тих огън се стопяват маслото, начупеният на парчета шоколад, захарта, като сместа непрекъснато се бърка. След това се смесват добре. В отделна купичка се разбиват яйцата и прясното мляко. Маслената и яйчената смес се прибавят към сухите продукти.

Добавят се счуканите ядки. С дървена лъжица се разбъркват, докато се размесят. Сместа за шоколадовата торта се изсипва във форма. Пече се около 45 минути или докато клечката за зъби, забодена в средата, не излезе чиста.

Охлажда се върху решетка. Течната сладкарска сметана се разбива с миксер, прибавя се кондензираното мляко и разтопения шоколад. Тортеният блат се разрязва на две или три части. Между блатовете се намазва с приготвения крем. Отгоре готовата торта се украсява с обилно количество ядки, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Свързани новини