Отидете към основна версия

5 085 2

Рецепта на деня: Джолан с кисело зеле

  • джолан-
  • кисело зеле-
  • какво да сготвя

И пикантна марината за месото

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 джолан

копър

черен пипер на зърна

магданоз - сушен

целина - корени

500 грама кисело зеле

1 цвекло

1 глава лук

3 скилидки чесън

МАРИНАТА

мед, соев сос, лют червен пипер

Начин на приготвяне:

В тенджерка сложете джолана, нарязаните копър и целина, зърната черен пипер и магданоза. Варите свинското на тих огън за 5 часа. Смесвате си продуктите за марината, заливате свинския джолан и оставяте на хладно за 2 часа.

През това време си нарязвате зелето, лука, чесъна и настъргвате цвеклото. Всичко запържвате в мазнина и готвите под капак.

Маринованият джолан слагате в тавичка, покривате го с фолио и печете на 190°C за 1 час. Премахвате олиото и запичате свинския джолан с кожа и кисело зеле, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини