ФАКТИ.БГ
  • джолан-
  • кисело зеле-
  • какво да сготвя

Рецепта на деня: Джолан с кисело зеле

И пикантна марината за месото

Публикувана: 15 Ноември, 2021 10:05
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4204
Рецепта на деня: Джолан с кисело зеле - 1
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.

Необходими продукти:

1 джолан

копър

черен пипер на зърна

магданоз - сушен

целина - корени

500 грама кисело зеле

1 цвекло

1 глава лук

3 скилидки чесън

МАРИНАТА

мед, соев сос, лют червен пипер

Начин на приготвяне:

В тенджерка сложете джолана, нарязаните копър и целина, зърната черен пипер и магданоза. Варите свинското на тих огън за 5 часа. Смесвате си продуктите за марината, заливате свинския джолан и оставяте на хладно за 2 часа.

През това време си нарязвате зелето, лука, чесъна и настъргвате цвеклото. Всичко запържвате в мазнина и готвите под капак.

Маринованият джолан слагате в тавичка, покривате го с фолио и печете на 190°C за 1 час. Премахвате олиото и запичате свинския джолан с кожа и кисело зеле, пише Actualno.com.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 8 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
2
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Куиз
Бърз тест по история на България

Днес ви предизвикваме с кратък тест с въпроси от българската история. Ако сте доволни от резултата си, може да го споделите с приятели във Facebook ...

КЪМ КУИЗА

ВСИЧКИ КУИЗОВЕ
ТОП 5