Отидете към основна версия

5 238 10

Диетолог разкри напитката, която помага при отслабване

  • диетолог-
  • отслабване-
  • глад-
  • жажда

Специалистът добавя, че често хората вземат жаждата за глад и вместо да пият вода, започват да ядат

Снимка: Shutterstock

Желаещите да отслабнат и да се погрижат за своето здраве хора трябва да пият по чаша вода преди всяко хранене, съветва британският лекар диетолог Майкъл Мозли, цитиран от Daily Express.

Специалистът добавя, че често хората вземат жаждата за глад и вместо да пият вода, започват да ядат, пише actualno.com. Той също се позовава на изследване, в което на участниците било предложено да се придържат към една и съща диета, но една от групите трябвало да пие половин литър вода преди всяко хранене. В резултат хората от тази група свалили повече килограми, отколкото другите участници.

„Тялото ви се състои от 60 процента вода, а мозъкът – от 90 процента. Водата ни е необходима за овлажняване на кожата, преработване на храната и за да могат бъбреците да отделят отпадъците“, обяснява диетологът. Мозли обаче съветва хората да не „полудяват“ и да не се опитват да се придържат към съмнителни норми по количество вода на ден, като я поглъщат с литри. Той е убеден, че допълнителна чаша вода преди храна е достатъчна.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.

Свързани новини