Необходими продукти:
500 или 600 г изсъхнал хляб 8 ябълки 500 мл прясно мляко 1 ч.ч. захар 3 с.л. олио 1 с.л. галета 1 ч.л. канела ванилия - 2 прахчета пудра захар - за поръсванеНачин на приготвяне:
Ябълките се настъргват и се поръсват със захарта, канелата и ванилията. Хлябът се нарязва на кубчета и се залива с млякото. Разбърква се и се налива сокът, който се е отделил от ябълките. Разбърква се отново и се оставя да се накисне.
Тавата се намазнява и се поръсва с галетата. Нарежда се ⅓ от сухия хляб. Отгоре се разпределят половината от ябълките, след това отново хляб, останалата част от ябълките и накрая оставащият хляб. Намазва се леко с олио и икономичният сладкиш с ябълки се пече във фурна на 150-160 °C. След като е готов и се извади, се оставя да поизстине леко, след което се поръсва с пудра захар, пише Actualno.com.