Отидете към основна версия

3 161 9

Още подробности за инцидента с Алек Болдуин (ВИДЕО)

  • алек болдуин-
  • инцидент-
  • халина хътчинс-
  • стрелба-
  • убийство

Болдуин даде откровено интервю за ABC, в което споделя, че самата Хъчнис го уверила, че трябва да насочи пистолета към рамото ѝ

Снимка: БГНЕС/ EPA

Асистент-режисьорът, дал реквизитния пистолет на актьора Алек Болдуин, с който бе произведен фатален изстрел на снимачната площадка на уестърна "Rust" през октомври, подкрепя версията на Болдуин, че не е дърпал спусъка на оръжието, съобщи Асошиейтед прес.

Лиса Торако - адвокат на помощник-режисьора Дейвид Холс, каза пред телевизия Ей Би Си, че клиентът ѝ винаги е твърдял, че Болдуин не е дърпал спусъка. "От първия ден той ми казва, че е било проблем на оръжието", каза тя. "Докато Алек не го каза, ми беше наистина трудно да повярвам, но Дейв от първия ден, в който го срещнах, ми казва, че Алек не е дръпнал спусъка", допълва адвокатът.

По-рано в сряда Ей Би Си излъчи клип от интервю с Болдуин, в което актьорът казва, че не е дърпал спусъка, преди оръжието да произведе изстрел, при който загина операторката на филма Халина Хътчинс и пострада режисьорът Джоел Соуза.

"Някой носи отговорност за случилото се и не мога да кажа кой е, но не съм аз", каза Болдуин в интервюто за телевизията. Той разкри още, че самата Хъчинс е поискала да насочи оръжието по посока на рамото ѝ, преди то да гръмне.

Актьорът каза, че най-важното за разследването сега е да се установи кой е сложил патрона в оръжието, с което той е стрелял, и за което се е смятало, че е празно.

На реплика на интервюиращия журналист, че никога не трябва да се насочва оръжие съм човек, Болдуин отговори, че това не важи, ако човекът е операторът на филма и му дава указания как да насочи оръжието предвид позицията на камерата.

Болдуин сподели, че изпитва невероятна тъга и съжаление заради стрелбата, убила операторка на снимачна площадка в Ню Мексико, но не и вина, предава Асошиейтед прес.

"Честно да си кажа, ако смятах, че нося отговорност, може би щях да се самоубия", каза Болдуин.

Болдуин разказа, че чак 45 минути след нещастния случай започнал да си дава сметка, че в оръжието е имало боен патрон и не бил сигурен в това докато не го разпитали часове по-късно. Той мислел, че Хъчинс може да е била ударена от халосен патрон от близко разстояние или е получила инфаркт.

Запитан от интервюиращия дали кариерата му е приключила, Болдуин отговори, че може би е така.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.

Свързани новини