Баницата е едно от традиционните ястия, които се поднасят на трапезите ни за Нова Година. Колкото и лесно да изглежда приготвянето ѝ, то също бива обвързано с тънкости и специфики, към които е препоръчително да се придържаме, ако искаме крайният резултат истински да ни впечатли с вкус и ухание. Днес ще ви издадем един – два трика, посредством които печивото ще е не само апетитно, но и меко и пухкаво, пише trafficnews.bg.
Какво да направим, за да имаме перфектната новогодишна баница на трапезите си?
Може да спазвате всяка една рецепта. Сами преценете колко сирене, яйца и кисело мляко да добавите към баничката. В плънката може да включите спанак, чедър и всякакви други сирена, които са по вкуса ви.
Има обаче една специфика, която задължително да спазите, ако искате баничката да е перфектно мека и пухкава. Когато я извадите от фурната, побързайте да я обърнете с тавата върху две чаши. Това трябва да се случва на кухненския плот, който преди това сте покрили със стара и чиста кърпа или кухненска хартия. Оставете така за няколко минути, след което напръскайте с малко газирана вода. 30 минути по-късно може да разрежете баницата. Тя ще е подпухнала почти двойно, а златистата коричка ще е приятна за хрупкане.