Last news in Fakti

30 Декември, 2021 09:43 10 656 3

Трик за пухкава и мека баница

  • баница-
  • трик-
  • газирана вода-
  • пухкава

Има една специфика, която задължително да спазите, ако искате баничката да е перфектна

Трик за пухкава и мека баница - 1
Снимкa: Shutterstock

Баницата е едно от традиционните ястия, които се поднасят на трапезите ни за Нова Година. Колкото и лесно да изглежда приготвянето ѝ, то също бива обвързано с тънкости и специфики, към които е препоръчително да се придържаме, ако искаме крайният резултат истински да ни впечатли с вкус и ухание. Днес ще ви издадем един – два трика, посредством които печивото ще е не само апетитно, но и меко и пухкаво, пише trafficnews.bg.

Какво да направим, за да имаме перфектната новогодишна баница на трапезите си?

Може да спазвате всяка една рецепта. Сами преценете колко сирене, яйца и кисело мляко да добавите към баничката. В плънката може да включите спанак, чедър и всякакви други сирена, които са по вкуса ви.

Има обаче една специфика, която задължително да спазите, ако искате баничката да е перфектно мека и пухкава. Когато я извадите от фурната, побързайте да я обърнете с тавата върху две чаши. Това трябва да се случва на кухненския плот, който преди това сте покрили със стара и чиста кърпа или кухненска хартия. Оставете така за няколко минути, след което напръскайте с малко газирана вода. 30 минути по-късно може да разрежете баницата. Тя ще е подпухнала почти двойно, а златистата коричка ще е приятна за хрупкане.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от стадото

    9 1 Отговор
    не върху чаши, а чинии. И допълнително една суха кърпа върху тавата да я покрие от всякъде. После с отворена длан правиш един кръст отгоре и всичко е на шес ст
  • 2 Бай Стою касапина

    27 0 Отговор
    Вени, опитай да я сложиш баницата върху чаши и ще я видиш как става на дармадан. Абе пробвай ги тия рецепти преди да ги публикуваш.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.