Отидете към основна версия

4 171 74

5 съвета за по-добър сексуален живот през новата година

  • съвети-
  • по-добър-
  • сексуален живот

Подходете с приключенски дух

Снимкa: Shutterstock

Днес по-лесно от всякога може да се намери информация, свързана със секса – в статии и книги до подкасти и курсове, свързани със сексуалността. Темата за секса става все по-коментирана и това дава свобода всеки човек да обърне по-специално внимание на своя сексуален живот, пише rozali.com.

Приоритизирате ли достатъчно своя сексуален живот? Ако отговорът е „не“, то началото на 2022 година е покана към вас – да преоткриете еротичното си аз, както и да намерите нови начини, чрез които да увеличите своето сексуално удоволствие. Сексолози предлагат 5 промени, с чиято помощ може да се радвате на по-добър сексуален живот през 2022 година:

Говорете повече за секса

Една от най-важните промени, които двойките могат да направят по отношение на сексуалния си живот, е да говорят повече за него. За да бъде сексът невероятен, трябва партньорите да умеят да обсъждат темата. Кое докосване или пък движение ви харесва най-много? А най-малко? Знаете ли най-смелите фантазии на своята половинка? Удовлетворяващият сексуален живот включва взаимното разкриване на очакванията, желанията и нуждите по отношение на секса.

Започнете да мастурбирате редовно

Независимо дали сте необвързани или пък имате човек до себе си, сексолозите препоръчват да мастурбирате поне веднъж седмично. Това е чудесен начин да поддържате връзка със своята сексуална енергия, както и да научите още по-добре какво харесва тялото ви. Позволете си да изследвате своите желания и се забавлявайте.

Научете се да присъствате тук и сега

Независимо дали го осъзнавате или не, това, което правите извън спалнята, може да окаже влияние върху вашия сексуален живот и как се чувствате по време на секс. Започнете да правите различни практики, чрез които да се научите да присъствате тук и сега. Когато пренесете това и по време на секс, ще имате още по-добри сексуални изживявания. Ще можете да се наслаждавате на всеки момент, изключвайки се напълно за всичко останало. По този начин и свързването с партньора е още по-силно.

Изследвайте еротиката

Какво означава за вас еротиката? Всеки човек намира определени неща за възбуждащи. Отделете време, за да помислите върху това какво намирате за еротично и възбуждащо. Спомнете си за своите най-вълнуващи сексуални преживявания и ги споделете на партньора си. Попитайте за неговата версия за еротика. Подхождайте към всичко с любопитство и отворен ум.

Кажете „да“ на новостите

Освен да изследвате своите най-съкровени сексуални желания, трябва да умеете и да разнообразявате сексуални си живот. От време на време опитайте нещо ново с партньора си – различно място, на което да правите секс, осъществяване на нечия фантазия. Всичко, което е в зоната на взаимно желание и от двете страни. Подходете с приключенски дух.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини