Отидете към основна версия

2 043 2

Рецепта на деня: Бретцел питки с моцарела

  • бретцел-
  • питки-
  • мъфини-
  • моцарела-
  • какво да сготвя

Под формата на мъфини

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г брашно 1 ч.л. сол 1/2 кубче мая 300 мл прясно мляко 1 с.л. кафява захар 40 г краве масло + за намазване 50 г сода 200 г моцарела за пица 1 яйце сол на люспи за поръсване

Начин на приготвяне:

В купа смесете кафявата захар, затопленото млякото и маята. Поръсете с брашно и оставете маята да шупне.

Смесете брашното и солта в дълбока купа. Направете кладенче и изсипете маята и млякото, както и разтопеното масло.

Омесете меко и еластично тесто върху набрашнен плот. Прехвърлете в чиста купа и покрийте. Оставете да втаса.

След това сложете тестото върху набрашнен плот и го разточете на кора. Нарежете на квадрати.

Нарежете моцарелата на малки кубчета. В средата на всяко парче тесто сложете кубче моцарела и оформете малки топки.

В дълбока тенджера кипнете голямо количество вода и внимателно изсипете содата. Потопете топките във водата за около 30 секунди. След като изплуват на повърхността ги извадете в тава.

Намажете хубава форма за мъфини, в която сте поставили хартиени формички с разтопено масло. Във всеки отвор поставете по три топчета тесто, намажете с разбито яйце и поръсете със сол на люспи.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Извадете и сервирайте питките топли.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Свързани новини