1 3582

Рецепта на деня: Бретцел питки с моцарела

  • бретцел-
  • питки-
  • мъфини-
  • моцарела-
  • какво да сготвя

Под формата на мъфини

Рецепта на деня: Бретцел питки с моцарела - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 500 г брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 кубче мая
  • 300 мл прясно мляко
  • 1 с.л. кафява захар
  • 40 г краве масло + за намазване
  • 50 г сода
  • 200 г моцарела за пица
  • 1 яйце
  • сол на люспи за поръсване

Начин на приготвяне:

В купа смесете кафявата захар, затопленото млякото и маята. Поръсете с брашно и оставете маята да шупне.

Смесете брашното и солта в дълбока купа. Направете кладенче и изсипете маята и млякото, както и разтопеното масло.

Омесете меко и еластично тесто върху набрашнен плот. Прехвърлете в чиста купа и покрийте. Оставете да втаса.

След това сложете тестото върху набрашнен плот и го разточете на кора. Нарежете на квадрати.

Нарежете моцарелата на малки кубчета. В средата на всяко парче тесто сложете кубче моцарела и оформете малки топки.

В дълбока тенджера кипнете голямо количество вода и внимателно изсипете содата. Потопете топките във водата за около 30 секунди. След като изплуват на повърхността ги извадете в тава.

Намажете хубава форма за мъфини, в която сте поставили хартиени формички с разтопено масло. Във всеки отвор поставете по три топчета тесто, намажете с разбито яйце и поръсете със сол на люспи.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Извадете и сервирайте питките топли.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крис51

    0 0 Отговор
    50 г сода? Струва ми се невъзможно, след като има и мая отделно. Коригирайте го, ако все пак сте сбъркали.
  • 2 Ama

    0 0 Отговор
    Содата е за водата, не за тестото.Чети внимателно!