Необходими продукти:
лук - 1 глава праз - 2 стръка кисела зелка - 1/2 малка целина - 1 резен картофи - 4 бр. олио - 5 с.л. червен пипер - 1 ч.л. яйца - 2 бр. сол лимонов сок моркови - 2 бр.Начин на приготвяне:
Ситно нарязаните лук и праз се запържват в олиото. Прибавят се нарязаните на кубчета моркови и целина и щом омекнат, се слага нарязаното на ивици зеле. Сместа се осолява, прибавя се червеният пипер, залива се с 5-6 чаени чаши гореща вода и се оставя да ври на тих огън.
Щом омекнат зеленчуците, се прибавят нарязаните на кубчета картофи и зелевата супа се доварява. При необходимост се добавя вода. Застройва се с яйцата и лимоновия сок, пише gotvach.bg.