Необходими продукти:
- лук - 1 глава
- праз - 2 стръка
- кисела зелка - 1/2 малка
- целина - 1 резен
- картофи - 4 бр.
- олио - 5 с.л.
- червен пипер - 1 ч.л.
- яйца - 2 бр.
- сол
- лимонов сок
- моркови - 2 бр.
Начин на приготвяне:
Ситно нарязаните лук и праз се запържват в олиото. Прибавят се нарязаните на кубчета моркови и целина и щом омекнат, се слага нарязаното на ивици зеле. Сместа се осолява, прибавя се червеният пипер, залива се с 5-6 чаени чаши гореща вода и се оставя да ври на тих огън.
Щом омекнат зеленчуците, се прибавят нарязаните на кубчета картофи и зелевата супа се доварява. При необходимост се добавя вода. Застройва се с яйцата и лимоновия сок, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 гост
10:08 31.01.2022
2 горчилка
10:15 31.01.2022
3 УСА боклук
10:30 31.01.2022
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Радост
До коментар #4 от "Пенсионерка":
колко да е радост, като зелето тази есен беше толкова скъпо. Ако си купиш готово кисело, ще ти излезе още по-киселоКоментиран от #7
12:54 31.01.2022
6 гладен
16:23 31.01.2022
7 Този коментар е премахнат от модератор.