Отидете към основна версия

3 871 13

Андреа яхна криптовълната

  • андреа-
  • криптовалути-
  • nft

Тя е обявила на търг 8 свои снимки, сред които и кадри с Кубрат Пулев

Фолкдивата Андреа смело е яхнала криптовълната, която залива света в последните месеци и е открила свой профил в най-големия пазар за NFT (Non-fungible tokens). Тя е обявила на търг 8 свои снимки, сред които и кадри с Кубрат Пулев, което пък повдига въпроса дали двамата все още са заедно, пише Флагман.

„Експонатите“, обявени за продажба с криптовалутата Ethereum (ETH) все още нямат описана начална цена, но според запознати с този пазар, които на този етап не са толкова много у нас, тя ще варира между 0.1 и 0.5 ETH, което на чист български език означава, че кадрите с певицата ще бъдат продадени за суми между 260 и 1300 долара (по цената на криптовалутата към 16:40 ч. на 3 февруари 2022 г.)

Кадрите, които певицата видимо е обявила за продажба, са жестоко обработени. На някои от тях тя и Кубрат са напълно неузнаваеми, а на други Андреа е представена като рисуван герой.

Интересно е още, че първите картини в профила са „минтнати“ преди няколко дни, а последните – вчера по обед. Това обаче не е лесен процес, което вероятно означава, че зад профила на Андреа в платформата стои някой с нелоши познания по отношение на криптовалутите.

Нещо повече – поради естеството на криптопазара, към момента е абсолютно невъзможно да се докаже, че именно Андреа стои зад този профил, въпреки че на самата платформа има алгоритми, които доказват „собственост“ преди даден продукт да бъде обявен на търг за продажба.

Всъщност идеята артисти да се възползват от зараждащия се в момента NFT пазар съвсем не е нова, българската певица със сигурност не е иноватор в това отношение. Американският изпълнител The Weeknd бе първият, който се сети да използва токените за да направи някой друг долар покрай изкуството си. Той и студиото, за което работи, колекционираха от 2015 г. кадри от негови изпълнения и няколко такива NFT-та дори в момента се продават за суми между 400 и 1000 долара. Най-големият му удар бе неиздадено негово парче, което доволен фен си закупи онлайн за над 490 000 долара. Разликата между The Weeknd и Андреа обаче е от небето до земята, особено по отношение на качеството на NFT-тата, които предлагат двамата изпълнители.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.

Свързани новини