Отидете към основна версия

18 421 151

Вярно ли е, че удоволствието с обрязан мъж е по-голямо?

  • обрязан-
  • секс-
  • удоволствие

Ефектът от обрязването върху усещанията по време на интимен акт

Снимкa: Shutterstock

Обрязването е най-старата планирана оперативна процедура в историята на човешката цивилизация. Има много аргументи „за“ и „против“ нея. Но днес няма да разискваме тях. А ще потърсим отговор на въпроса „Дали удоволствието с обрязан мъж е по-голямо или това е просто мит?“.

Интересни факти за обрязването

Обрязването на препуциума, както вече казахме, е най-старата хирургична операция в света. Експертите са на мнение, че тя се извършвала още преди най-малко 5 хиляди години.

Днес само евреите и мюсюлманите извършват обрязване, което се е превърнало в религиозна и национална традиция. Еврейското обрязване се извършва на 8-ия ден след раждането, когато детето получава и име. Сред мюсюлманите обрязването не е задължително, но все пак всички го правят.

Ефектът от обрязването върху усещанията по време на интимен акт

Отстраняването на препуциума има пряк ефект върху чувствителността на главата на мъжкия орган. Това обаче е различно за всеки отделен индивид. В повечето случаи чувствителността на в тази област се влошава, а в резултат на това и сексуалните усещания.

Медиците обясняват това с факта, че в препуциума се намират голям брой нервни окончания и именно там са повечето от онези рецептори, чието дразнене носи сексуално удоволствие.

При обрязването, окончателно оголената лигавица става необичайно кератинизирана, в нейния жлезист епител се увеличава броят на клетъчните слоеве. Всички тези промени могат да доведат до намалена чувствителност.

Лишен от силно чувствителните нервни рецептори, мъжкият орган става по-малко възприемчив към ласки. Това дава възможност на мъжа да бъде по-издръжлив в леглото. Дори нещо повече - обрязването се счита за един от начините за лечение на преждевременна еякулация. Това е доказано в клинични проучвания.

В едно такова са участвали 47 мъже, на възраст от 18 до 50 години. При всички от тях лекарите са извършили отстраняване на препуциума и се оказало, че при някои от тях това значително е намалило чувствителността в тази зона, в сравнение с положението преди операцията. А 95,7% от участниците в проучването потвърдили, че са имали по-добър контрол върху еякулацията си.

Това потвърждава мнението на учените, че обрязването дава на мъжете по-голямата им издръжливост на интимния фронт.

Разбира се, има и изключения.

Други клинични проучвания доказват, че обрязването може както да удължи времето на интимния акт, така и да ускори началото на еякулацията. Това още веднъж доказва, че медицинската процедура се отразява различно на всеки отделен мъж.

И все пак, най-често обрязването помага за удължаване на удоволствието, категорични са учените.

Автор: Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 53 гласа.

Свързани новини