Отидете към основна версия

2 219 1

Рецепта на деня: Риба с чери домати, маслини и каперси

  • риба-
  • каперси-
  • чери домати-
  • маслини-
  • какво да сготвя

Средиземноморски вкус

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 филета бяла риба х 150-180 г

3 филии хляб с квас

3/4 ч.ч. чери домати (пресни или от консерва)

3-4 бр. филенца аншоа

3-4 стръка мащерка

125 мл сухо бяло вино

100 мл зехтин екстра върджин

1/2 ч.ч. черни маслини

2 с.л. каперси

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Накъсайте хляба на едри парчета.

В дълбока тавичка сипете 2 с.л. зехтин. Изсипете чери доматите, разпръснете каперсите, филенцата аншоа и маслините, на които сте отстранили костилките. Върху тях разпръснете стръковете мащерка и залейте с бяло вино. Разпределете и късовете хляб по такъв начин, че 3/4 от тях са потопени в сместа, а върховете им стърчат отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.

Върху запечените хляб и домати подредете филетата бяла риба (без кожа и кости). Поръсете със зехтин, сол и черен пипер. Печете още 15-18 минути.

Щом извадите изпечената риба, полейте я с образувалия се сос, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини