Необходими продукти:
брашно - 500 г вишни - 1 кг захар - 300 г ванилия - 1 бр. канела - 1 щипка нишесте - 30 г яйца - 1 бр. вода - 200 мл сол - 1 щипка пудра захар - 2 с.л. сметана - 200 г масло - 125 гНачин на приготвяне:
Костилките на вишните се махат, плодовете се покриват със захар и се оставят за 1 час, или може да се използва готово сладко от вишни.
От брашното, нишестето, солта, яйцето, водата и ванилията се замесва тесто. Поръсва се с канела, омесва се отново и се оставя за 20 минути.
Разточва се на тънка кора, изрязват се кръгчета, в средата на всяко се слагат вишни със захар, защипва се и се вари 10 минути.
Сервира се, като се полива с разтопено масло и се украсява с бита сметана и пудра захар, пише gotvach.bg.