Необходими продукти:
300 г брашно 5 г суха мая 200 мл вода 1 ч.л сол 1 ч.л захар 15 мл масло 10 броя - зелени маслини 3 скилидки чесънНачин на приготвяне:
Маята се смесва със сол и захар, след което се налива вода.
Добавете масло и брашно към получената смес и месете, докато се получи еластично тесто.
Поставете тестото в купа, покрийте го със стреч фолио и оставете за поне 1 час.
Нарежете маслините на кръгчета, прекарайте чесъна през преса. Добавете маслини, чесън и билки към тестото и разбъркайте добре.
Разточете тестото на тънък слой, поставете върху тава за печене и оставете за 15 мин.
Преди печене намажете хляба с масло и поръсете със сол.
Печете 30 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна, пише trafficnews.bg.