Необходими продукти:
250 г краве сирене 1 по-голям стрък праз лук олио 1 ч.л. червен пипер черен пипер - прясно смлян сол - на вкус магданоз - 4 - 5 стръка скълцан 1 - 2 с.л. гъсто доматено пюре 5 маслини без костилкаНачин на приготвяне:
Натрошете сиренето в купа, добавете накълцания ситно праз и започнете да размачквате. Добавете около 50 мл олио, като продължавате пресоването. Сипете ситно скълцаните маслини и след като хомогенизирате сместа, добавете подправките на вкус, объркайте с доматеното пюре и магданоза.
Сложете касапското мезе в хладилник за 30-40 минути преди да поднесете, съветва gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.