Отидете към основна версия

3 900 20

Помолили Уил Смит да напусне Оскарите, той отказал

  • уил смит-
  • академия-
  • филмова академия-
  • оскари-
  • шамар-
  • крис рок

От Академията обявиха, че са помолили Уил Смит да излезе от залата след шамара, но той отказал

Снимка: БГНЕС/ EPA

Уил Смит е бил помолен да напусне церемонията по връчването на Оскарите, след като е ударил Крис Рок, но е отказал, съобщават от Академията. Организаторите на събитието също така заявиха, че е започнато "дисциплинарно производство" срещу Смит.

Смит удари Рок, след като комикът се пошегува с бръснатата глава на съпругата му Джейда Пинкет Смит, резултат от заболяването алопеция, причиняващо косопад.

Актьорът, който спечели първия "Оскар" в кариерата си на церемонията, още тогава се извини, а по-късно използва социалните мрежи, за да се извини и на Крис Рок за острата си реакция.

В изявлението си Академията за филмово изкуство и наука заяви:

"Г-н Смит беше помолен да напусне церемонията и отказа, [но] ние също така признаваме, че можехме да се справим със ситуацията по различен начин."

Тя също така обяви, че е "започнала дисциплинарно производство срещу г-н Смит за нарушаване на стандартите за поведение на Академията. Обвиненията включват неподходящ физически контакт, обидно или заплашително поведение и компрометиране на интегритета на Академията", се казва в съобщението.

Академията заяви, че е възможно да бъдат предприети действия на следващото заседание на борда на 18 април. Това може да включва "временно отстраняване, изключване или други санкции" спрямо Смит, се казва в изявлението.

Тя се извини и директно на Рок, както и на номинираните, гостите и зрителите.

Междувременно Рок заяви, че "все още осмисля" инцидента в първите си публични коментари след церемонията.

"Как мина уикендът ви?", попита шеговито той публиката на стендъп шоу в Бостън, преди да каже, че все още не планира даобсъжда публично инцидента.

"Все още осмислям случилото се, така че в някакъв момент ще говоря за това", каза Рок на публиката. "Това ще бъде сериозно. Ще бъде и смешно, но точно сега ще разказвам шеги".

Реагирайки на изявлението на Академията, Джими Кимъл, който беше водещ на Оскарите през 2017 г. и 18 г., заяви в своето токшоу: "Обикновено, когато някой е помолен да напусне и откаже да си тръгне, тогава идва охраната и го отвежда. Но в този случай те решиха да му дадат "Оскар" и да го пуснат обратно на сцената да говори. Това изпраща погрешно послание."

Една от тазгодишните ко-водещи, Уанда Сайкс, заяви, че намира инцидента за "отвратителен" и че е "отвратително", че на Смит е било позволено да остане, за да приеме наградата си.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 24 гласа.

Свързани новини