Отидете към основна версия

20 125 60

"Ергенът" - невъзможното телевизионно дъно

  • ергенът-
  • дъно-
  • виктор стоянов

Такова е мнението за шоуто на много зрители

Когато започна „Ергенът“, никой не мислеше, че ще гледа предаване с дълбок смисъл и поука накрая. На всички ни беше ясно, че ще развихрим воайорството си и ще станем свидетели на своеобразен цирк с участието на скандални дами, които медиите удобно наричат „плеймейтки“, пише flagman.bg.

Заедно с това се появиха и наглед логичните оплаквания, че е изключително сексистко в ХХI век жени да бъдат облечени в лъскави рокли, наредени като на витрина и после принудени да се борят за сърцето на един-единствен мъж, бил той и с пълен комплект плочки и бели фасети. Всъщност, ако има сексизъм, то той е с обратен знак и горкият Виктор е негова жертва, а не посланик. Никоя режисура и сценарий не могат да скрият все по-ужасения поглед на Ергена при вида на грозните свади, които се разиграват пред очите му.

Да, очаквано беше да има сеир, но случващото се задминава и най-смелите представи. Виждаме как иначе негрозни жени си развързват банските като прогимназистки, хилят се ехидно, когато някоя от тях изпадне в паник атака, а вечер вместо изискано да пият вино и да се опитат да опознаят Виктор, предпочитат да се наричат една друга „психично болна“ и „леля Сашка“.

Каруцарският речник и дикция са само малка част от крайно обезпокоителното поведение на участничките. Битките, предвидени като забавление, с което жените да станат малко по-интимни с Ергена, се превръщат в неприятни борби, на които и ръгбист би завидял.

Ръгане с лакти буквално до кръв от носа, дърпане до насиняване и прилагане на хватки, за които най-точното определение е „удари под кръста“, вече гледаме във всеки епизод на предаването. Човек би се зачудил кога са върнали кеча в праймтайма на телевизията и защо в него участват само жени с ненормално подпухнали устни.

Въпросът обаче е друг. Не е ли най-логично това предаване да бъде свалено от ефир незабавно? В момент, в който светът е изправен пред трета световна война, когато инфлацията галопира и хората обедняват, уместно ли е точно това да се излъчва по една от най-гледаните телевизии?

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 148 гласа.

Свързани новини