Необходими продукти:
бисквити - 3 опаковки чаени течен шоколад - 1 с.л. масло - 1 с.л. какао - 1 с.л. вода - 1/3 ч.ч. гореща захарни пръчици - за овалване кокосови стърготини - цветни за овалванеНачин на приготвяне:
Начупвате бисквитите в купа. Добавяте маслото, какаото и течния шоколад. Заливате с горещата вода и разбърквате.
След като леко се охлади размачквате добре с ръце. Покривате с фолио и прибирате в хладилника за 4-5 часа.
След това отделяте с ръце по малко от сместа, правите на топче, а след това от топчето оформяте яйчице.
Овалвате яйчицата или в захарни пръчици, или в кокосови стърготини и ги подреждате в чиния.
Прибирате ги и ги държите в хладилника, пише gotvach.bg.