Необходими продукти:
За дресинга:
300 мл кисело мляко 1/2 лимон, сок 1 с.л. нарязан естрагон 2 стръка пресен лук 1 с.л. дижонска горчица 1 ч.л. захар 2 ч.л. бял винен оцет сол и черен пиперЗа салатата:
1 цяло печено пиле 6 резена пушен бекон 2 зелени салати 50 г рукола 2 бр. авокадо 25 г печени тиквени семки сол и черен пиперНачин на приготвяне:
В голяма купа сипете киселото мляко, горчицата, захарта, оцета и лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно листа естрагон и тънки стръкчета пресен лук. Разбъркайте.
Отстранете кожата от бялото месо на пилето и го нарежете на едри кубчета. Добавете при сместа с кисело мляко и разбъркайте добре. Поставете в хладилник поне за 2 часа.
Нарежете бекона на ленти и ги запържете в загрят тиган до хрупкавост. Извадете върху кухненска хартия. След като изстине на режете на малки парченца.
Разрежете авокадото на две половини, отстранете костилката и с помощта на лъжица извадете месото. Нарежете на резени и ги поръсете с лимонов сок, за да не потъмнеят.
На дъното на голяма чиния подредете листа зелена салата. Във всяко листо поставете малко рукола. Сипете във всяко листо по 1 пълна с.л от салатата с пиле. Върху салатата подредете по 1-2 резена авокадо. Поръсете с хрупкав бекон и тиквени семки, пише 24 kitchen.