Отидете към основна версия

4 866 2

Рецепта на деня: Кето салата

  • кето-
  • салата-
  • пиле-
  • авокадо-
  • бекон-
  • какво да сготвя

С пилешко, авокадо и млечен дресинг

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За дресинга:

300 мл кисело мляко 1/2 лимон, сок 1 с.л. нарязан естрагон 2 стръка пресен лук 1 с.л. дижонска горчица 1 ч.л. захар 2 ч.л. бял винен оцет сол и черен пипер

За салатата:

1 цяло печено пиле 6 резена пушен бекон 2 зелени салати 50 г рукола 2 бр. авокадо 25 г печени тиквени семки сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

В голяма купа сипете киселото мляко, горчицата, захарта, оцета и лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно листа естрагон и тънки стръкчета пресен лук. Разбъркайте.

Отстранете кожата от бялото месо на пилето и го нарежете на едри кубчета. Добавете при сместа с кисело мляко и разбъркайте добре. Поставете в хладилник поне за 2 часа.

Нарежете бекона на ленти и ги запържете в загрят тиган до хрупкавост. Извадете върху кухненска хартия. След като изстине на режете на малки парченца.

Разрежете авокадото на две половини, отстранете костилката и с помощта на лъжица извадете месото. Нарежете на резени и ги поръсете с лимонов сок, за да не потъмнеят.

На дъното на голяма чиния подредете листа зелена салата. Във всяко листо поставете малко рукола. Сипете във всяко листо по 1 пълна с.л от салатата с пиле. Върху салатата подредете по 1-2 резена авокадо. Поръсете с хрупкав бекон и тиквени семки, пише 24 kitchen.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини