Отидете към основна версия

5 066 12

Рецепта на деня: Цаца на фурна

  • цаца-
  • риба-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Лесно и вкусно

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

цаца - 1 кг риба сол брашно - 200 г за овалване червен пипер - 50 грама зехтин - за намазване на тавата

Начин на приготвяне:

Рибките се почистват от вътрешностите и главите.

Следващата стъпка е измиването и подсушаването на рибките. Накрая трябва да ги посолите.

Брашното се смесва с червения пипер в купа. Тавата, в която ще се пекат рибките, се загрява предварително във фурната, след това дъното и се поръсва със зехтин. Имайте предвид, че тя трябва да е напълно суха, така че цацата да не залепва по повърхността ѝ.

Рибките се овалват в сухата смес и след това се подреждат в тавата, като внимавате да не ги застъпвате. Тази вкусотия се пече на 200 градуса, докато не придобие златист загар. Най-добре да я поднесете с няколко резенчета лимон, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.

Свързани новини