Last news in Fakti

10 Юли, 2022 10:05 5 004 12

Рецепта на деня: Цаца на фурна

  • цаца-
  • риба-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Лесно и вкусно

Рецепта на деня: Цаца на фурна - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • цаца - 1 кг риба
  • сол
  • брашно - 200 г за овалване
  • червен пипер - 50 грама
  • зехтин - за намазване на тавата

Начин на приготвяне:

Рибките се почистват от вътрешностите и главите.

Следващата стъпка е измиването и подсушаването на рибките. Накрая трябва да ги посолите.

Брашното се смесва с червения пипер в купа. Тавата, в която ще се пекат рибките, се загрява предварително във фурната, след това дъното и се поръсва със зехтин. Имайте предвид, че тя трябва да е напълно суха, така че цацата да не залепва по повърхността ѝ.

Рибките се овалват в сухата смес и след това се подреждат в тавата, като внимавате да не ги застъпвате. Тази вкусотия се пече на 200 градуса, докато не придобие златист загар. Най-добре да я поднесете с няколко резенчета лимон, пише actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    9 0 Отговор
    съблазнителна рецепта ! С биричка или студено бяло вино и хубава компания - супер !
  • 2 Последния Софиянец

    4 1 Отговор
    Ама прясна от рибарите.По десет каси съм продавал на ден на черноморието.Носеха ми я по левче килото
  • 3 С благодарност

    3 1 Отговор
    Направо да си оближеш пръстите. Точно от такава идея имах нужда днес, когато с приятелите ще гледаме тенис и футбол по телевизията.

    Коментиран от #4

  • 4 ЦацаРов

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "С благодарност":

    Гледайте Формула 1.
  • 5 Пич

    14 1 Отговор
    Малко подобрение от мен ! На дъното на тавата сложете хартия за печене , и тогава намажете с олио ! Ще улесни почистването след печене , и рибата ще се отлепи по лесно ! За качество - спазвайте това , което пише г-жа Маринова ! Рибата да не се залепя една до друга , и да не е една върху друга ! За вкус и хрупкавост , когато подредите тавата , вземате бутилка олио , затискате с пръста , и леко ръсите капки и върху рибата ! Печете на загрята добре фурна ! Може преди брашното , да топите рибата в бира , и овалвате ! И много бира за преглъщане ! Наздраве !
  • 6 Как ще махаш

    15 5 Отговор
    Главите на цацата. Що за про...статия е това

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Край

    8 1 Отговор
    Тая рецепта важеше за преди 30г. Цацата тогава беше по 10-12 см. Сега е по 2-3 и чистенето и махането на главите е невъзможно. Защо стана толкова дребна - не знам. Да каже БАН.

    Коментиран от #12

  • 9 зелен петел

    2 1 Отговор
    Рецепта на деня: Цацаратура на фурна.
  • 10 един от стадото

    1 0 Отговор
    предпочитам хамсия/чатал куйрук/. С тая баластра от рецептата на времето хранеха прасетата. А от дребната най вкусен е гюмюша. Ама неам нерви. Поздрав от слънчева Варна
  • 11 КАЙМАТА

    0 0 Отговор
    АКо 💩 леко ВИ НАГАРЧА ТО Е ОТ 💩 НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ НЕ СЕ ЧИСТИ ТОЯ ТАЛАШ (🐟) МИ КОИТО МУ ДОПАДА ДА МУ Е СЛАДКО.......
  • 12 стария моряк

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Край":

    Защото тралят с робошки в торбите на траловете , които събират всичко от хайвер нагоре. В същото време катерите на ИАРА си стоят по пристанищата , само в Черноморец има три парчета , единия на сухо и двата стоят вързани на кея. Докато котката спи , мишоците лудуват! Иначе да чистиш главите и вътрешностите на цацата трябва да е някаква нова мода! На времето се гъбаркаха със Созопол , че правели черен хайвер от очите на цацата , а на Гергьов ден пълнели агнето с цаца и като се опечало го хвърляли и ядели цацата!