Необходими продукти:
Четири глави лук Половин чаена чаша масло 500 грама чушки Три домата Сол Една чаена чаша натрошено сирене 500 грама кисело мляко Две супени лъжици брашно Пет яйца Половин връзка пресен магданозНачин на приготвяне:
Вземете по-дълбок тиган и разтопете маслото вътре. През това време измийте и нарежете лука на филийки и ги запържете до омекване в маслото. След това добавете нарязаните на ситно чушки, които също да се запържат. След това към сместа добавете и доматите и посолете добре.
След като всичко е запържено го изсипете в тавичката, в която ще печете гювеча. Когато плънката (сместа от тигана) е вече в тавата, поръсете с натрошеното сирене. След това смесете киселото мляко с брашното, яйцата и ситно нарязания магданоз. С получената смес залейте гювеча и печете на фурна докато почервенее добре, пише actualno.com.