Отидете към основна версия

2 134 2

Рецепта на деня: Летен рибник

  • рибник-
  • риба треска-
  • какво да сготвя

С риба треска

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

филе от треска - 600 г моркови - 3 бр. лук - 2 бр. големи доматена паста - 100 г дафинов лист бахар - зърна черен пипер лимонов сок сол брашно

Начин на приготвяне:

Филето нарязвате на парченца, овкусявате със сол и черен пипер и оставяте за 1 час.

Овалвате в брашно и пържите треската в нагорещено олио до златист цвят, поставяте върху кухненска хартия.

Морковите почиствате и настъргвате, лука също почиствате и нарязвате.

Задушавате зеленчуците заедно с доматената паста, овкусявате с подправки и добавяте около 100 г вода, готвите до изпаряване на водата.

На дъното на тавата слагате част от зеленчуците, след това от филето и покривате със зеленчуците.

Оставяте да се охлади рибникът леко.

Поставяте летния рибник в хладилника за 2-3 часа, може да се хапне и топло, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини