Необходими продукти:
филе от треска - 600 г моркови - 3 бр. лук - 2 бр. големи доматена паста - 100 г дафинов лист бахар - зърна черен пипер лимонов сок сол брашноНачин на приготвяне:
Филето нарязвате на парченца, овкусявате със сол и черен пипер и оставяте за 1 час.
Овалвате в брашно и пържите треската в нагорещено олио до златист цвят, поставяте върху кухненска хартия.
Морковите почиствате и настъргвате, лука също почиствате и нарязвате.
Задушавате зеленчуците заедно с доматената паста, овкусявате с подправки и добавяте около 100 г вода, готвите до изпаряване на водата.
На дъното на тавата слагате част от зеленчуците, след това от филето и покривате със зеленчуците.
Оставяте да се охлади рибникът леко.
Поставяте летния рибник в хладилника за 2-3 часа, може да се хапне и топло, пише gotvach.bg.