Необходими продукти:
- филе от треска - 600 г
- моркови - 3 бр.
- лук - 2 бр. големи
- доматена паста - 100 г
- дафинов лист
- бахар - зърна
- черен пипер
- лимонов сок
- сол
- брашно
Начин на приготвяне:
Филето нарязвате на парченца, овкусявате със сол и черен пипер и оставяте за 1 час.
Овалвате в брашно и пържите треската в нагорещено олио до златист цвят, поставяте върху кухненска хартия.
Морковите почиствате и настъргвате, лука също почиствате и нарязвате.
Задушавате зеленчуците заедно с доматената паста, овкусявате с подправки и добавяте около 100 г вода, готвите до изпаряване на водата.
На дъното на тавата слагате част от зеленчуците, след това от филето и покривате със зеленчуците.
Оставяте да се охлади рибникът леко.
Поставяте летния рибник в хладилника за 2-3 часа, може да се хапне и топло, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Мунчо
Коментиран от #2
10:46 20.07.2022
2 Нцбнйг
До коментар #1 от "Мунчо":
И от мене има поздрави.11:09 20.07.2022