Отидете към основна версия

4 359 5

Рецепта на деня: Традиционен айвар

  • айвар-
  • патладжани-
  • чушки-
  • разядка-
  • какво да сготвя

Вкусна есенна разядка

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

чушки - 1.5 кг (червени) патладжани - 1. 200 кг чесън - 5 скилидки захар - 1 с.л. сол - 1 с.л. оцет - 5 с.л. олио - 120 мл люти чушки - 1 бр.

Начин на приготвяне:

Чушките и патладжаните се изпичат, аз лично го правя върху скарата. Сложете ги в съд с капак или найлонов плик, за да се задушат и обелят по-лесно. След това ги обелете и поставете в гевгир, за да се отцедят. Смелете ги в блендер на по-едри парчета. Прибавете към тях захарта, солта, оцета и лютата чушка, нарязана на ситно. Нарежете чесъна на ситно и добавете и него. Разбъркайте всичко добре. В дълбока тенджера сипете олиото и го загрейте. Прехвърлете смлените и овкусени зеленчуци и ги запържете за няколко минути на среден огън, като бъркате често, защото може да загори. Поднесете домашния айвар добре охладен, намазан върху филийка или домашна питка с бучка сирене.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.

Свързани новини