Необходими продукти:
тиквички - 4 големи гъби - 200 г чери домати - 300 г краве масло - 2 лъжички кашкавал - 250 г пармезан - 250 г яйца - 3 бр. сол чесън на прах риганНачин на приготвяне:
Измиваме тиквичките много добре с кората. Отделяме двата края, а основата на тиквичката настъргваме с ренде.
След като сме готови и с четирите тиквички, ги осоляваме и ги оставяме за 20 минути в голям съд, пише trafficnews.bg.
Изцеждаме водата от тиквичките и към тях прибавяме трите яйца, солта и чесъна. Накрая настъргваме и кашкавала, който добавяме към купата с останалите продукти и разбъркваме добре.
В тавата, която ще печем пицата, поставяме кухненска хартия. Намазваме добре с масло.
Разбърканата смес разстиламе в тавата и поставяме в предварително загряната фурна да се изпече за 25 минути.
Изчистените и нарязани гъби нареждаме, малко преди тестото за нашата кето пица да е готово и отново изпичаме за около 10 минути.
Накрая нарязваме доматите и пармезана и поръсваме с подправка за пица, изпичаме за още 10 минути.