Отидете към основна версия

10 979 14

Рецепта на деня: Консервирано пилешко месо

  • пилешко месо-
  • бройлери-
  • буркани-
  • консерва-
  • какво да сготвя

Ако имате възможност да се сдобиете с качествено пилешко, сложете си в буркани за зимата

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

• пилета - 4 бр. бройлери

• сол

• олио - 600 мл

Начин на приготвяне:

Бролейрите се измиват добре и след това се нарязват на големи парчета. Оставят се за един час в студена вода, за да може да се накиснат и да побелеят. След изтичането на този час, месото се отцежда много добре.

В тенджера се загрява олио и за кратко се запържва месото. Всяка порция се овкусява със сол.

Пилешкото месо се подрежда в сухи буркани и към него се долива малко от мазнината. След това се поставя капачка.

Бурканите се варят 1 час и 40 минути след завиране. Не се вадят веднага от горещата вода, а се оставят да се охладят до следващия ден.

С това количество месо се получават точно 10 буркана за зимата, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.

Свързани новини