6 14814

Рецепта на деня: Консервирано пилешко месо

  • пилешко месо-
  • бройлери-
  • буркани-
  • консерва-
  • какво да сготвя

Ако имате възможност да се сдобиете с качествено пилешко, сложете си в буркани за зимата

Рецепта на деня: Консервирано пилешко месо - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

• пилета - 4 бр. бройлери

• сол

• олио - 600 мл

Начин на приготвяне:

Бролейрите се измиват добре и след това се нарязват на големи парчета. Оставят се за един час в студена вода, за да може да се накиснат и да побелеят. След изтичането на този час, месото се отцежда много добре.

В тенджера се загрява олио и за кратко се запържва месото. Всяка порция се овкусява със сол.

Пилешкото месо се подрежда в сухи буркани и към него се долива малко от мазнината. След това се поставя капачка.

Бурканите се варят 1 час и 40 минути след завиране. Не се вадят веднага от горещата вода, а се оставят да се охладят до следващия ден.

С това количество месо се получават точно 10 буркана за зимата, пише actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    23 1 Отговор
    Хайде и от мен ! Във всеки буркан , по едно дафиново листо , две три зърна черен пипер , и две три колелца морков ! Става по вкусно ! Така може и свинско , и телешко , но варите два часа !
  • 2 Счупи тъпомера

    18 8 Отговор
    Тази рецепта ме връща в социализЪма, когато нямаше фризери и само по този начин, можеше да запазиш месото повече от седмица.

    Коментиран от #3, #12

  • 3 а бе яж си от фризерите

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "Счупи тъпомера":

    други може да искат да ядат вкусно месце и да не ги мързи да си го приготвят.
  • 4 Колю Пора

    20 1 Отговор
    Бравос ма,Венелино!Един път нещо смислено да публикуваш.Иначе само секс ти е в кратуната.

    Коментиран от #5


  • 5 100

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Колю Пора":

    Еми с възрастта човек се променя.
  • 6 Петров

    9 3 Отговор
    И Чарли Чаплин има много хубава рецепта за варена обувка в собствен сос. Много полезна рецепта за тази зима, когато Румен Радев ще почне да спира тока и да конфискува храните от магазините за да им вдига цените.
  • 7 Питам

    7 3 Отговор
    Къде варите бурканите ? Пред блока?
  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    7 1 Отговор
    НАЙ- ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ
    ...
    БУРКАНИТЕ НЕ СЕ ВАДЯТ ВЕДНАГА
    ....
    НЕ ГО ПРАВЕТЕ ЧЕ ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ БОМБАЖ
    ...
    НЯМАТЕ СИ ЕЛЕМЕНТАРНА ПРЕДСТАВА ОТ ФИЗИКА
  • 9 Само че

    11 0 Отговор
    пилешко, станало от 30 гр. на 2 кг. за 38 дни НЕ купувам, даже и без пари не го взимам. Все още се намират колеги в близки до града села, та понякога се уреждаме с домашно. Иначе пилешкото в буркани е уникално вкусно. Имам още един буркан и като за последен не смея да го пипна.

    Коментиран от #10, #14

  • 10 Колю Пора

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Само че":

    Щото през комунизъмо не беше така....Лелеее колко кух народец има още.
  • 11 Механик

    8 0 Отговор
    И аз да дам един съвет. Не влагайте в бурканите месо с кости и особено покрай гръбнака където има вътрешни органи от пилето! Обезкостете, премахнете всякакви съсиреци и кръвонасядания по пилето. Посдушете и тогава пържете! Всякакви кости, кръв и вътрешности са предпоставка за бомбаж.
    п.п.
    Ако обезкостите, не задължително да пържите. Слагайте в бурканите смело и варете. А ако пък няма варите повече от 3-4 буркана и имате автоклав (тенджера под налягане), варете вътре. Поради високата температура там, възможносите да останат живи бактерии е нищожна. А ако след 2 дни сварите бурканите отново за 30 мин., вече ще може консервата ви да се конкурира по трайност с ламаринените консерви от магазина. От личен опит- трайност 2 години.
  • 12 Механик

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Счупи тъпомера":

    За сваряването на 10 буркана, ще изгориш ток за левче. За запазването на храната в един фризер, нещата отиват към космоса.
    А ти, нали си от новите, дето не харесваш социализЪма? Защо не си еко, тогава?
    И още нещо. Зимъска, като спрат тока, фризерчето ще протече, а бурканчето си остава годно.
    Бурканчето мога да го сваря и на дърва, фризерчето на дръвца не действа.
  • 13 6254

    8 0 Отговор
    "Ако имате възможност да се сдобиете с качествено пилешко... 4 бр. бройлери". Да ви имам качественото бройлерско!
  • 14 Само ще

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Само че":

    Бе кой ти говори за социализЪма. И тогава по градовете продаваха бройлери, а по селата си гледаха пилета от пролетта, та ставаха за ядене някъде към декември и отиваха в бурканите.