Необходими продукти:
• пилета - 4 бр. бройлери
• сол
• олио - 600 мл
Начин на приготвяне:
Бролейрите се измиват добре и след това се нарязват на големи парчета. Оставят се за един час в студена вода, за да може да се накиснат и да побелеят. След изтичането на този час, месото се отцежда много добре.
В тенджера се загрява олио и за кратко се запържва месото. Всяка порция се овкусява със сол.
Пилешкото месо се подрежда в сухи буркани и към него се долива малко от мазнината. След това се поставя капачка.
Бурканите се варят 1 час и 40 минути след завиране. Не се вадят веднага от горещата вода, а се оставят да се охладят до следващия ден.
С това количество месо се получават точно 10 буркана за зимата, пише actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
10:14 07.08.2022
2 Счупи тъпомера
Коментиран от #3, #12
10:15 07.08.2022
3 а бе яж си от фризерите
До коментар #2 от "Счупи тъпомера":
други може да искат да ядат вкусно месце и да не ги мързи да си го приготвят.10:33 07.08.2022
4 Колю Пора
Коментиран от #5
10:39 07.08.2022
5 100
До коментар #4 от "Колю Пора":
Еми с възрастта човек се променя.10:44 07.08.2022
6 Петров
10:47 07.08.2022
7 Питам
11:05 07.08.2022
8 САТЪРА НА ХАНА
...
БУРКАНИТЕ НЕ СЕ ВАДЯТ ВЕДНАГА
....
НЕ ГО ПРАВЕТЕ ЧЕ ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ БОМБАЖ
...
НЯМАТЕ СИ ЕЛЕМЕНТАРНА ПРЕДСТАВА ОТ ФИЗИКА
11:12 07.08.2022
9 Само че
Коментиран от #10, #14
11:16 07.08.2022
10 Колю Пора
До коментар #9 от "Само че":
Щото през комунизъмо не беше така....Лелеее колко кух народец има още.11:46 07.08.2022
11 Механик
п.п.
Ако обезкостите, не задължително да пържите. Слагайте в бурканите смело и варете. А ако пък няма варите повече от 3-4 буркана и имате автоклав (тенджера под налягане), варете вътре. Поради високата температура там, възможносите да останат живи бактерии е нищожна. А ако след 2 дни сварите бурканите отново за 30 мин., вече ще може консервата ви да се конкурира по трайност с ламаринените консерви от магазина. От личен опит- трайност 2 години.
12:55 07.08.2022
12 Механик
До коментар #2 от "Счупи тъпомера":
За сваряването на 10 буркана, ще изгориш ток за левче. За запазването на храната в един фризер, нещата отиват към космоса.А ти, нали си от новите, дето не харесваш социализЪма? Защо не си еко, тогава?
И още нещо. Зимъска, като спрат тока, фризерчето ще протече, а бурканчето си остава годно.
Бурканчето мога да го сваря и на дърва, фризерчето на дръвца не действа.
12:59 07.08.2022
13 6254
13:12 07.08.2022
14 Само ще
До коментар #9 от "Само че":
Бе кой ти говори за социализЪма. И тогава по градовете продаваха бройлери, а по селата си гледаха пилета от пролетта, та ставаха за ядене някъде към декември и отиваха в бурканите.14:29 07.08.2022