Отидете към основна версия

3 548 4

Рецепта на деня: Картофени топчета с кашкавал

  • топчета-
  • картофи-
  • кашкавал-
  • мезе-
  • какво да сготвя

За мезе или като гарнитура

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 картофа

Жълтък от едно яйце

Сол на вкус

Брашно

Масло

Кашкавал

Начин на приготвяне:

Обелете, сварете и пасирайте картофите. След това добавете жълтъка от яйцето към тях, сложете сол и брашно и разбъркайте докато не получите вариация на картофено "тесто". От него направете малки топчета, които да запържите в маслото.

Когато са готови и са още топли ги оваляйте добре в предварително настъргания на ситно кашкавал. Ако са достатъчно горещи, той ще се стопи и ще стане на приятна обвивка.

Освен като мезе за бира, може да ползвате тази рецепта, за да приготвите топчетата като гарнитура към пържоли или добавка към салата, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини