Необходими продукти:
4 картофа
Жълтък от едно яйце
Сол на вкус
Брашно
Масло
Кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете, сварете и пасирайте картофите. След това добавете жълтъка от яйцето към тях, сложете сол и брашно и разбъркайте докато не получите вариация на картофено "тесто". От него направете малки топчета, които да запържите в маслото.
Когато са готови и са още топли ги оваляйте добре в предварително настъргания на ситно кашкавал. Ако са достатъчно горещи, той ще се стопи и ще стане на приятна обвивка.
Освен като мезе за бира, може да ползвате тази рецепта, за да приготвите топчетата като гарнитура към пържоли или добавка към салата, пише actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Посетител
Коментиран от #3
10:36 15.08.2022
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Отговор
До коментар #1 от "Посетител":
...кашкавала да е пържен или съдържанието да остане сурово(яйцето и брашното)!!!Коментиран от #4
16:35 15.08.2022
4 Посетител
До коментар #3 от "Отговор":
Така, както е описано - от картофеното тесто/пюре - правиш топче, в което пъхаш кубче кашкавал, оформяш и панираш... Примерно...22:08 15.08.2022