Отидете към основна версия

1 429 2

Рецепта на деня: Баклавички с шоколад

  • баклавички-
  • шоколад-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Невероятно вкусно, но и много калорични - не прекалявайте с количеството

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За пълнежа:

6 листа кори за баница 3 с.л. олио 120 г. ядки по избор, смлени ½ ч.л. канела ¼ ч.л. млян карамфил

За сиропа:

100 мл портокалов сок 100 мл вода 120 г захар 1 пръчка канела 3 бр. звезден анасон

За топинга:

200 грама черен шоколад 2 с.л. шам фъстък кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Първо смесете всички съставки за пълнежа, без олиото. Извадете корите и ги разрежете на 4 ленти, като е добре да сте бързи, за да не изсъхнат корите. Също можете да покриете с кърпа онези, които не ползвате.

Сега намажете с малко от олиото първата лента, поръсете с плънката, прегънете и навийте на руло, а после повторете с всяка кора и ги наредете в тава с хартия.

Сега пробийте с вилица всяко ролце на няколко места и пъхнете да се пече на 190 градуса за 20 минути или докато видите, че са готови.

Докато се пекат, направете сиропа, като сложите на котлона всички съставки за него в дълбока тенджера. Щом заври, намалете котлона и оставете за около 5 минути, а после залейте баклавичките и ги оставете да поемат.

Сега е ред на шоколада - разтопете го и топнете половинката на всяка баклавичка, като за финал я наръсите с шам фъстък по желание, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини