Необходими продукти:
За пълнежа:
- 6 листа кори за баница
- 3 с.л. олио
- 120 г. ядки по избор, смлени
- ½ ч.л. канела
- ¼ ч.л. млян карамфил
За сиропа:
- 100 мл портокалов сок
- 100 мл вода
- 120 г захар
- 1 пръчка канела
- 3 бр. звезден анасон
За топинга:
- 200 грама черен шоколад
- 2 с.л. шам фъстък
- кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Първо смесете всички съставки за пълнежа, без олиото. Извадете корите и ги разрежете на 4 ленти, като е добре да сте бързи, за да не изсъхнат корите. Също можете да покриете с кърпа онези, които не ползвате.
Сега намажете с малко от олиото първата лента, поръсете с плънката, прегънете и навийте на руло, а после повторете с всяка кора и ги наредете в тава с хартия.
Сега пробийте с вилица всяко ролце на няколко места и пъхнете да се пече на 190 градуса за 20 минути или докато видите, че са готови.
Докато се пекат, направете сиропа, като сложите на котлона всички съставки за него в дълбока тенджера. Щом заври, намалете котлона и оставете за около 5 минути, а после залейте баклавичките и ги оставете да поемат.
Сега е ред на шоколада - разтопете го и топнете половинката на всяка баклавичка, като за финал я наръсите с шам фъстък по желание, пише actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Богатата и красива,, мума,,
10:20 19.08.2022
2 Радко
13:09 19.08.2022