Отидете към основна версия

7 651 3

Рецепта на деня: Патладжани по сицилиански

  • патладжан-
  • сицилиански-
  • мента-
  • пармезан-
  • какво да сготвя

С прясна мента и пармезан

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1/2 кг патладжан 45 гр. твърдо сирене (пармезан, грюер, пекорино) 50 гр. прясна мента 30 мл. зехтин 5 гр. едра морска сол

Начин на приготвяне:

Първо измийте и нарежете патладжана по дължина, като осолите добре и оставите за 20 минути, за да падне горчивото.

Сложете ги в тиган със загрят зехтин и пържете умерено 20 минути, като обръщате постоянно, за да се сготви равномерно.

Докато се пържат, нарежете ментата и настържете сиренето на ситно.

Когато махнете патладжаните, наредете в чиния, поръсете с ментата, солта и сиренето, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини