Необходими продукти:
- 1/2 кг патладжан
- 45 гр. твърдо сирене (пармезан, грюер, пекорино)
- 50 гр. прясна мента
- 30 мл. зехтин
- 5 гр. едра морска сол
Начин на приготвяне:
Първо измийте и нарежете патладжана по дължина, като осолите добре и оставите за 20 минути, за да падне горчивото.
Сложете ги в тиган със загрят зехтин и пържете умерено 20 минути, като обръщате постоянно, за да се сготви равномерно.
Докато се пържат, нарежете ментата и настържете сиренето на ситно.
Когато махнете патладжаните, наредете в чиния, поръсете с ментата, солта и сиренето, пише actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Лорчето
10:55 25.08.2022
3 Про100 100
10:59 27.08.2022