Необходими продукти:
1 голяма ябълка, нарязана на кубчета 1 щипка канела 4 дебели филии бял хляб ½ чаша прясно мляко 1 чаена лъжица ванилия 1 голямо яйце 1 супена лъжица пудра захарНачин на приготвяне:
Нарежете ябълките. Разбъркайте ги с малко канела, за да се овкусят. Направете дълбоки прорези във всяка дебела филия хляб, за да оформите джоб. В купичка смесете млякото, ванилията и яйцето. Разбийте добре с телена бъркалка. Загрейте незалепващ тиган на средна температура.
Напълнете филийките с пълнежа от ябълки. Потопете всяка филийка в сместа с яйцето. Оваляйте, за да попие добре в хляба. Пържете по 2 минути от всяка страна, докато добие златист загар. Поръсете с пудра захар, пише az-jenata.bg.