Необходими продукти:
- 1 голяма ябълка, нарязана на кубчета
- 1 щипка канела
- 4 дебели филии бял хляб
- ½ чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжица ванилия
- 1 голямо яйце
- 1 супена лъжица пудра захар
Начин на приготвяне:
Нарежете ябълките. Разбъркайте ги с малко канела, за да се овкусят. Направете дълбоки прорези във всяка дебела филия хляб, за да оформите джоб. В купичка смесете млякото, ванилията и яйцето. Разбийте добре с телена бъркалка. Загрейте незалепващ тиган на средна температура.
Напълнете филийките с пълнежа от ябълки. Потопете всяка филийка в сместа с яйцето. Оваляйте, за да попие добре в хляба. Пържете по 2 минути от всяка страна, докато добие златист загар. Поръсете с пудра захар, пише az-jenata.bg.
Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ром Бакарди
12:10 09.09.2022