Отидете към основна версия

2 416 3

Рецепта на деня: Пастет от риба тон и нахут

  • пастет-
  • разядка-
  • риба тон-
  • нахут-
  • какво да сготвя

Сервирайте с хубав хляб или крекери

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 консерва нахут, изплакнат в гевгир и отцеден 3-4 консерви риба тон, отцедени 4-5 с.л. зехтин пресен лимонов сок на вкус 6 филета аншоа – по желание 1/4 малка глава червен лук, нарязана на ситно няколко стръка наситнен магданоз сол, черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В кухненски робот или блендер сложете рибата, нахута, лимоновия сок, зехтина, филето аншоа. Смелете съставките, като може да не е до перфектна гладкост, а да има и по-едри парченца. Пресипете разядката в подходяща купичка и тогава добавете към нея лука, подправките и магданоза.

Разбъркайте и сервирайте с хубав хляб или крекери, пише Az-jenata.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини