Необходими продукти:
1 консерва нахут, изплакнат в гевгир и отцеден 3-4 консерви риба тон, отцедени 4-5 с.л. зехтин пресен лимонов сок на вкус 6 филета аншоа – по желание 1/4 малка глава червен лук, нарязана на ситно няколко стръка наситнен магданоз сол, черен пипер на вкусНачин на приготвяне:
В кухненски робот или блендер сложете рибата, нахута, лимоновия сок, зехтина, филето аншоа. Смелете съставките, като може да не е до перфектна гладкост, а да има и по-едри парченца. Пресипете разядката в подходяща купичка и тогава добавете към нея лука, подправките и магданоза.
Разбъркайте и сервирайте с хубав хляб или крекери, пише Az-jenata.bg.
Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.