Необходими продукти:
пилешки крилца - 1 кг ориз - 400 г гъби - 250 г чушки - 1 бр. домат - 1 бр., настърган лук - 1 глава червен пипер - 1 ч.л. чубрица черен пиперНачин на приготвяне:
1. Измийте и почистете крилцата. 2. Запържете ги за кратко в малко олио. 3. Добавят се нарязаните лук и чушка. 4. След няколко минути добавете гъбите, подправките, настъргания домат и налейте вода. 5. След като заври, добавете ориза, разбъркайте и изсипете сместа в гювеча. 6. Затворете капака и гответе ястието на 180-200 градуса до готовност. 7. Периодично разбърквайте, докато оризът се свари и поеме водата (оставете да има малко от водата, след като се охлади, ще я поеме).Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.