Отидете към основна версия

6 130 13

Еминем навърши 50 години

  • еминем-
  • рожден ден-
  • рап-
  • хип хоп

Бялото момче на рапа вече не е момче, а "богът на рапа", който беляза завинаги историята на музиката

Снимка: БГНЕС/ EPA

Еминем, чийто дебют "The Slim Shady LP", продаде 480 000 копия през първите две седмици, пред онова време работи като готвач за $5,50 на час в скара в Детройт, преди непристойните му, спастични, весели и безумни рими да го накарат да влезе в студиото с д-р Дре - неговият откривател, ментор и силен играч на рап сцената тогава.

Слим Шейди е алтер егото на Еминем, негова по-зла версия. На 17 октомври Маршъл Матърс става на 50 години, предава life.dir.bg.

Еминем е роден като Маршал Брус Матърс III в Сейнт Джоузеф, Мисури, в семейството на Дебора и Маршал Брус Матърс, младши, които са били в група заедно, "Daddy Warbucks". В жилите на Еминем тече английска, немска, шотландска и швейцарска кръв. Маршал, който казва, че не е виждал баща си и на снимка, прекарва ранното си детство в пътуване между Канзас Сити и Детройт. С майка му се установяват в източната част на Детройт, когато е на 12. Смяната на училище на всеки два до три месеца затруднява намирането на приятели, както и избягването на проблеми. Маршал посещава гимназия "Линкълн" в Уорън, Мичиган от 1986 до 1989 година.

Маршал започва да рапира още когато е на 4 години. Римуването на думи, битката със съученици в трапезарията носят някаква странна радост на неговото иначе болезнено съществуване. На 14-годишна възраст той започва да се занимава много сериозно с рапиране, но едва когато е на 17, всъщност си създава име, ставайки M&M, което по-късно ще преименува като "Eminem".

Отхвърлен от повечето колеги рапъри заради това, че е бял, Маршал натрупва гняв, който струи в музиката му и до днес. След три поредни неуспеха в 9 клас той напуска училище, но отбелязва, че не се смята за глупав и не съветва хората да следват примера му. Той казва, че това просто не е за него.

Дъщеря му Хейли носи чертите и на двамата.

Еминем влезе в Гинес с 1560 произнесени думи за 6 минути и четири секунди в "Rap God". Състоянието му се оценява на 160 млн. долара.

В една от песните, "Rock Bottom", римата му гласи: "Достатъчно луд, за да крещи, но достатъчно тъжен, за да разкъса".

Еминем е единственият бял човек, който някога е бил на корицата на списанията "The Source" и "XXL". Той беше избран за 82-ия най-велик рокендрол изпълнител на всички времена от сп. "Rolling Stone".

Еминем е голям фен на Елвис Пресли и често го споменава в песните си.

"Ако той остане същият човек, който влезе в студиото с мен в първия ден, той ще бъде по-голям от Майкъл Джексън", казва Дре. "Има много "ако" и "но", но моят човек, е наивен и много скромен."

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.

Свързани новини