Необходими продукти:
заешко месо 1 цял заек - 1,5 кг лук - 3 глави картофи - 5 бр. чесън - 5 скилидки бяло вино - 200 мл олио - 50 мл дафинов лист - 2 бр. черен пипер - 5-6 зърна бахар - 4-5 зърна сол на вкусНачин на приготвяне:
Нарежете заека на парчета и ги подредете в гювеч.
Върху месото сложете нарязания на едри полумесеци лук, нарязаните на едро картофи, целите скилидки чесън, подправките.
Налейте виното и две чаши вода. Захлупете съда и печете 4 часа на 170 градуса. Поднесете вкусния заешки чомлек топъл, с чаша червено вино, съветва matekitchen.com.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.