Необходими продукти:
- заешко месо 1 цял заек - 1,5 кг
- лук - 3 глави
- картофи - 5 бр.
- чесън - 5 скилидки
- бяло вино - 200 мл
- олио - 50 мл
- дафинов лист - 2 бр.
- черен пипер - 5-6 зърна
- бахар - 4-5 зърна
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете заека на парчета и ги подредете в гювеч.
Върху месото сложете нарязания на едри полумесеци лук, нарязаните на едро картофи, целите скилидки чесън, подправките.
Налейте виното и две чаши вода. Захлупете съда и печете 4 часа на 170 градуса. Поднесете вкусния заешки чомлек топъл, с чаша червено вино, съветва matekitchen.com.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА