Отидете към основна версия

13 798 12

Скандал с Balenciaga заради неприлични СНИМКИ на деца

  • balenciaga-
  • скандал-
  • деца-
  • гневни реакции-
  • възмущение

Mоднаta къща по-късно изтри всички постове от своя Instagram профил

Снимка: Shutterstock

Луксозната модна къща Balenciaga се извини за това, че в най-новата си рекламна кампания е показала деца, които прегръщат плюшени мечета, облечени в бондаж.

Снимките, заснети от фотографа Габриеле Галимберти, свързани с кампанията Balenciaga Gift Shop, включват малки деца, облечени в детската линия на модната къща, пише novini.bg.

Според първоначалното съобщение до медиите, публикувано миналата седмица, Balenciaga кампанията пресъздава серията на художника "Истории за играчки", която изследва какво хората колекционират и получават като подаръци".Висша мода? продава най-скъпата торба за боклук срещу 1790 долараКомпанията заяви, че линията включва "десетки нови продукти - от стоки за дома, домашни любимци и ароматизатори, от предмети за всекидневието до колекционерски предмети в ограничени серии и мебели по поръчка".

Но в социалните медии се отприщи гневна реакция на снимките, на които се виждат малки деца с торбички с плюшени мечета, облечени в нещо, което прилича на костюми, вдъхновени от БДСМ. Едно от децата е снимано с празни чаши за вино.

В Twitter хората изразиха своето възмущение, пишейки: „Не е нормално да се сексуализират деца."

Той добави: "Подозирам, че всеки човек, склонен към педофилия, търси в интернет и за съжаление има твърде лесен достъп до снимки, напълно различни от моите, абсолютно нецензурни в ужасното си съдържание. Подобни линчове са насочени срещу грешни цели и отклоняват вниманието от истинския проблем и престъпниците."

Часове след поднасянето на извиненията Баленсиага публикува допълнително изявление в Instagram, в което се извинява за показването на "обезпокоителни документи" в друга кампания, позовавайки се на документи от дело на Върховния съд, свързано със законите за детската порнография.

"Извиняваме се за показването на обезпокоителни документи в нашата кампания. Отнасяме се много сериозно към този въпрос и предприемаме правни действия срещу страните, отговорни за създаването на декора и включването на неодобрени елементи за фотосесията на кампанията ни за пролет 2023 г. Ние категорично осъждаме злоупотребата с деца под каквато и да е форма. Ние се застъпваме за безопасността и благосъстоянието на децата."

Balenciaga по-късно изтри всички постове от своя Instagram профил.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини