25 Ноември, 2022 17:15 13 738 12

Скандал с Balenciaga заради неприлични СНИМКИ на деца

  • balenciaga-
  • скандал-
  • деца-
  • гневни реакции-
  • възмущение

Mоднаta къща по-късно изтри всички постове от своя Instagram профил

Скандал с Balenciaga заради неприлични СНИМКИ на деца - 1
Снимка: Shutterstock

Луксозната модна къща Balenciaga се извини за това, че в най-новата си рекламна кампания е показала деца, които прегръщат плюшени мечета, облечени в бондаж.

Снимките, заснети от фотографа Габриеле Галимберти, свързани с кампанията Balenciaga Gift Shop, включват малки деца, облечени в детската линия на модната къща, пише novini.bg.

Според първоначалното съобщение до медиите, публикувано миналата седмица, Balenciaga кампанията пресъздава серията на художника "Истории за играчки", която изследва какво хората колекционират и получават като подаръци".Висша мода? продава най-скъпата торба за боклук срещу 1790 долараКомпанията заяви, че линията включва "десетки нови продукти - от стоки за дома, домашни любимци и ароматизатори, от предмети за всекидневието до колекционерски предмети в ограничени серии и мебели по поръчка".

Но в социалните медии се отприщи гневна реакция на снимките, на които се виждат малки деца с торбички с плюшени мечета, облечени в нещо, което прилича на костюми, вдъхновени от БДСМ. Едно от децата е снимано с празни чаши за вино.

В Twitter хората изразиха своето възмущение, пишейки: „Не е нормално да се сексуализират деца."

Във вторник компанията публикува извинение в Instagram, в което обяви, че кампанията е премахната.

"Искрено се извиняваме за всяка обида, която нашата празнична кампания може да е нанесла", се казва в изявлението. "Нашите чанти с плюшени мечета не трябваше да бъдат представяни с деца в тази кампания. Незабавно премахнахме кампанията от всички платформи."

Фотографът Галимберти заяви в изявление за Си Ен Ен в сряда, че режисурата и заснемането на кампанията не са били в неговите ръце. "Не съм в състояние да коментирам избора на Balenciaga, но трябва да подчертая, че по никакъв начин не съм имал право да избирам нито продуктите, нито моделите, нито комбинацията от същите. Като фотограф от мен се искаше единствено и само да осветя дадената сцена и да направя снимките в съответствие с моя характерен стил. Както обикновено, режисурата на кампанията и на снимките не е в ръцете на фотографа."

Той добави: "Подозирам, че всеки човек, склонен към педофилия, търси в интернет и за съжаление има твърде лесен достъп до снимки, напълно различни от моите, абсолютно нецензурни в ужасното си съдържание. Подобни линчове са насочени срещу грешни цели и отклоняват вниманието от истинския проблем и престъпниците."

Часове след поднасянето на извиненията Баленсиага публикува допълнително изявление в Instagram, в което се извинява за показването на "обезпокоителни документи" в друга кампания, позовавайки се на документи от дело на Върховния съд, свързано със законите за детската порнография.

"Извиняваме се за показването на обезпокоителни документи в нашата кампания. Отнасяме се много сериозно към този въпрос и предприемаме правни действия срещу страните, отговорни за създаването на декора и включването на неодобрени елементи за фотосесията на кампанията ни за пролет 2023 г. Ние категорично осъждаме злоупотребата с деца под каквато и да е форма. Ние се застъпваме за безопасността и благосъстоянието на децата."

Balenciaga по-късно изтри всички постове от своя Instagram профил.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Керът

    4 1 Отговор
    Бе кви мечета, бе, това са нЕкакви грозни извънземни...

    Коментиран от #12

  • 2 Соваж бейби

    15 2 Отговор
    Втори гаф след дефилето с пликове за боклук ,разни опърпани ,удърпани неща като се направи асоциации с конфликта Украйна/Русия ..!Сега и малки деца ?!И чанта dudu plush, /за големи ?!/единият модел е и с различни очи ,червено и синьо кода на педофилията ,деца модели с тъжни лица , около тях чаши за вино и куп глупави неща ...надявам се да поканят Демна Гвасалия да си подаде оставката както при Гучи !Политиката също няма място в модата ,съжалявам бях му фен много ме разочерова ,закотви се на дъното тотално .

    Коментиран от #8

  • 3 Про митак

    14 4 Отговор
    така е по белия свят - разврат и со домия. Бял свят е това, не е Русия

    Коментиран от #5

  • 4 Овертон

    15 2 Отговор
    Скръъъц, отваряме прозореца на Овертон
    Вече пред нищо не се спират извpатеняците!
  • 5 Соваж бейби

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Про митак":

    Ами Демна Гвасалия какъв е знаеш ли ,от къде идва ?

    Коментиран от #6

  • 6 ти да видиш

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    Грузинец, но успешно и ювелирно моделиран в новите "ценности" в Холандия и стартирал кариерата си от гейбаровете, така че страста му към извратените гейбдсм и педофилията е "обяснима"!
  • 7 моля

    3 2 Отговор
    Не правете реклама на бранда, сигурно българския представител ви е платил добре
  • 8 Из чужди медии

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Соваж бейби":

    „Марката Balenciaga направи интересна фотосесия за новите си продукти, която включваше съзнателно зле скрит съдебен документ за „виртуална детска порнография“, туитира @shoeOnhead."

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Сатанист зоофил

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Из чужди медии":

    Дам, внимателните абонати видяли в това становище на Върховния съд по дело за детска порнография. Извратеняци!
  • 10 плевен

    7 0 Отговор
    аФторката от Факти спестява половината истина. Листовете под чантата на снимката, /при увеличение/ се оказват с ЛГБТ- текстове.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.