Отидете към основна версия

1 652 6

Шоколадово приключение за ценители

  • шоколад-
  • дегустация-
  • benjamissimo

Изложба, семинари и дегустация

Събитието цели да създаде публичност и осъзнатост за положителните ефекти на какаото върху човешкия организъм. Същевременно в образователните семинари ще обърнем внимание на това, какво прави един шоколад полезен или вреден – за организма, за околната среда и за социума. В рамките на два дни посетителите ще могат да се потопят в света на шоколада със всичките си сетива, споделят организаторите.

ИЗЛОЖБА

Идеята се роди след като видяхме акция на известния бразилски фотограф Маркос Алберти, който снима свои близки след работа, след една чаша вино, след две чаши вино и след три чаши вино. Сглобява четирите снимки и се получава един забавен колаж, който илюстрира ефекта на виното:

Ние решихме да направим същото, само че със шоколад!

Събрахме в една петък вечер най-различни хора в нашата шоколадова фабрика и ги снимахме на пристигане, след две парченца шоколад, след четири парченца шоколад и след един цял шоколад. В нашия случай колажите илюстрират ободряващия и развеселяващ ефект на какaото:

За фото сесията работихме с българската фотографка Paya Mona, която е съорганизатор на изложбата, състояща се от 23 колажа с по четири снимки. Изложбата ще бъде свободно достъпна (безплатна) за всички посетители.

ДЕГУСТАЦИЯ

Успоредно със изложбата посетителите ще могат безплатно да пробват над 30 вида шоколад – от най-различни бели шоколади с екзотични съставки като куркума и джинджифил, син шоколад със спирулина, през постни шоколади с кокосово мляко и сушена черница, до тъмни шоколади със чия и цитрусови масла, а и дори 100% какао. Освен това всеки ще може да пробва различните стадии на преработка на какаото – пресен какаов плод, ферментирали и сушени какаови зърна, печени какаови зърна от различни сортове, какаов нибс, какаова маса от различни държави, какаово масло и т.н.

Така посетителите ще могат да се докоснат до различните съставки на шоколада и да преживеят какаото по начин, по който това в нашите географски ширини и още повече в България е истинска рядкост!

СЕМИНАРИ

За тези, които искат да навлязат още повече в света на шоколада, предлагаме три вида семинари:

Тайната на шоколада – Семинар и водена дегустация

По време на този семинар участниците могат по нагледен начин да научат повече за историята на какаото и пътят му от какаовото дърво до готовия шоколад. Семинарът завършва с професионално водена дегустация на шест вида шоколад.

Детска работилница за шоколад

По време на тази шоколадова работилница деца от всякакви възрастови групи заедно с един родител/придружител ще могат да сбъднат своята шоколад мечта. Големият финал ще бъде приготвяне на ШОКОЛАДОВА ПИЦА!

Мастерклас за коледни бонбони По време на този мастерклас участниците ще се научат, как могат в домашни условия да правят професионално темпериран, вкусен и полезен шоколад. Заедно ще създадем техните мечтани коледни шоколадови бонбони и ще сбъднем шоколадовите им фантазии.

Събитието Benjamissimo CHOCOLATE Experience се организира от Био Бенямин – българска стартъп компания, създадена през 2014 г. от братята Мартин и Красимир Бенямин с идеята да произвежда по-полезни алтернативи на масовите шоколади и по този начин да промотира един по-здравословен начин на живот.

Компанията е сред водещите производители на БИО шоколади в Европа и в България е известна с подкрепата си на най-различни събития за бегачи, като състезанията Витоша 100 км, 5kmRun, Маратон Пловдив, Маратон Стара Загора, Маратон Варна и други. Събитието Benjamissimo CHOCOLATE Experience e първото от рода си, като идеята е то да се превърне в регулярно събитие, което всяка година да представя на аудиторията различни аспекти от света на какаото.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини