Отидете към основна версия

2 479 3

3 критични точки, за които да внимавате с партньора по празниците

  • критични точки-
  • празници-
  • партньор-
  • отношения

Коледните и новогодишни празници са може би най-прекрасното време от годината, но могат да се превърнат и в семеен кошмар

Снимкa: Shutterstock

Празниците могат да разкрият много неща – семейна динамика, токсични модели на взаимоотношения. За какво трябва да внимавате около празниците по отношение на вашия партньор?

Коледните и новогодишни празници са може би най-прекрасното време от годината. Дори в такава празнична атмосфера обаче могат да се появяват притеснителни сигнали по отношение на връзката ви и по-специално – на човека до вас, пише rozalii.com. За какво трябва да внимавате – три критични точки според специалисти:

Изолация

Едно от нещата, които правят лошо впечатление е, ако вашият партньор не желае да присъства на семейни или приятелски събирания с вас. Още по-лошо е, ако половинката ви се опитва да ви изолира от подобен тип събития, отдалечавайки ви от вашите близки. Изолацията често е фина форма на контрол, наблюдавана в токсичните връзки. Вие трябва да бъдете свободни да общувате безпроблемно с близките си хора, без това да се превръща в повод за скандал или вменяване на вина.

Токсична семейна динамика

Друго притеснително нещо е, ако забележите токсична динамика в семейството на вашия партньор. Това е особено забележимо, ако за първа година се срещате с тях. Взаимоотношенията на вашата половинка с членовете на семейството му могат да кажат много за него самия, както и да подскажат какво бихте могли да очаквате във вашата собствена връзка. Разбира се, някои хора имат основателни причини да не са близки с роднините си. Неща, за които трябва да внимавате, са: експлозивен гняв, манипулации, взаимозависима динамика и обща лоша комуникация. Голяма част от начина, по който хората се държат във взаимоотношенията си, се повлиява от семейната динамика. Съществува голям шанс, ако в семейството има множество конфликти, подобно нещо да се случи и във връзката ви, защото най-вероятно човекът до вас не знае как да комуникира по здравословен начин.

Прекаляване с алкохола

И накрая – обърнете внимание на употребата на алкохол в празничните дни. Няма нищо лошо в това да се насладите на хубаво вино в добра компания. Става въпрос за това по какъв начин се използва алкохола и как се променя поведението на вашия партньор след употребата. Прекалява ли с чашките, за да се справи със стреса? Или може би става по-заядлив? Това са червени флагове, които не бива да пренебрегвате.

Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.

Свързани новини